Memory

Spel

Een afdrukbaar memoryspel over de intocht in Jerusalem. Dit spel helpt om de sleutelsymbolen van de intocht in Jerusalem te introduceren: de palmbladeren, de ezel, de gewaden die op de vloer neergelegd worden en de kroon die Jezus' koningschap symboliseert.

Wat heb je nodig? 

- memory spel. Deze kun je hier downloaden:  Memory spel

Voorbereiding:

Knip de vierkante plaatjes uit en plak er een kaartje achter, zodat de inkt van het plaatje niet te zien is als de kaartjes op de kop liggen! Als je de kaarten langer goed wilt houden, is het handig ze te plastificeren.

Wat gaan we doen?

Hussel de kaarten en leg ze op de kop neer. Kinderen pakken om de beurt twee kaarten. Als het twee dezelfde kaarten zijn, mogen de kinderen ze houden. Als ze niet hetzelfde zijn, moeten ze de kaarten terugleggen en wachten op hun volgende beurt. De persoon met de meeste setjes kaarten aan het eind van het spel wint.

Gebruik de plaatjes om het verhaal te introduceren of om de elementen van het verhaal te versterken en de kinderen in hun eigen woorden uit te laten leggen wat de plaatjes beteken of om het vertaal na te vertellen. Gebruik dit als een springplank om het verhaal uit te beelden!

Met toestemming overgenomen van Mina Munns en haar site Flame Creatieve Kids.

HenkieNieuws ontvangen?

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Geef een gift

Ondersteun ons door een eenmalige  gift te geven op onze donatiepagina.

Website met liefde gemaakt door:  Comyoo logo vierkant animatie

Content en Copyright: Matthijs Vlaardingerbroek
Privacy verklaring