Het hart van ijs

Proefje


Een hart van ijs dat aan een touw aan het plafond hangt. Natuurlijk staat er een emmer onder. Maar waarom hangt dit hart van ijs hier? Een hele mooie objectles om jong en oud iets te laten ervaren over de liefde van God.

95Bijbeltekst:
"En hierin is Gods liefde ons geopenbaard: God heeft zijn enige Zoon in de wereld gezonden, opdat we door hem zouden leven. [10] Het wezenlijke van de liefde is niet dat wij God hebben liefgehad, maar dat hij ons heeft liefgehad en zijn Zoon heeft gezonden om verzoening te brengen voor onze zonden.  Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben." (1 Johannes 4: 9-11)

Omschrijving:
Koning Herodes stond niet te juichen bij de geboorte van een nieuwe koning. Met een list probeerde hij te ontdekken waar Jezus geboren zou worden met als bedoeling om hem te doden.

Hier in deze hoek hangt een hart van ijs dat langzaam smelt. Het hart van Herodes ging niet smelten door de geboorte van Jezus. Gods liefde kan echter wel het hardste hart doen smelten.

Voel de druppels, raak het smeltende hart aan en bid voor iemand van wie jij denkt dat die de liefde van God hard nodig heeft. Bid dat ook bij deze persoon het hart mag smelten voor de liefde van God.

Hang het hart op aan het plafond. Zorg  voor een emmer om het smeltwater op te vangen. Het is misschien een goed idee om meerdere ijsharten in de diepvries te hebben, zodat je een nieuwe kunt ophangen als de oude gesmolten is.

Dit hart van ijs kan je ook in een kerkdienst laten zien en voelen als je over Gods geweldige liefde voor ons spreekt.Benodigdheden:
- Gebaksvorm in de vorm van een hart
- Gaas in de vorm van een hart ter ondersteuning van het hart.

HenkieNieuws ontvangen?

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Geef een gift

Ondersteun ons door een eenmalige  gift te geven op onze donatiepagina.

Website met liefde gemaakt door:  Comyoo logo vierkant animatie

Content en Copyright: Matthijs Vlaardingerbroek
Privacy verklaring