Het Chocoladefeest

Spel

Samen alles delen klinkt gemakkelijker dan het is. Dit gaan we vandaag ontdekken in dit spel waarin groepjes samen met elkaar een reep chocolade gaan delen. Dat wil zeggen: met een mes en vork en netjes aangekleed natuurlijk!  

ankers 1

Benodigdheden:

Voor elk team:
- een grote plak chocolade
- een dobbelsteen
- een mes en vork
- een sjaal, handschoenen en een muts

Opdracht:          
Verdeel de kinderen in teams van vier of vijf kinderen.

Elke groep krijgt een grote plak chocolade, een vork en mes, een sjaal, muts, handschoenen en een dobbelsteen. De bedoeling van dit spel is om als groep zo snel   mogelijk de chocolade op te eten. Er zijn echter een aantal spelregels:

  • Binnen elke groep wordt er om de beurt met een dobbelsteen gegooid.
  • Zodra iemand zes heeft gegooid, moet hij/zij de sjaal, muts en handschoenen aandoen. Pas als dit allemaal aan is, mag hij/zij met het mes een stukje van de chocolade afsnijden en dit met de vork opeten.
  • Pas als er een stukje in zijn of haar mond is, mag zij het volgende stukje afsnijden en met de vork in haar mond doen.
  • Terwijl het ene teamlid dat zes heeft gegooid aan de slag gaat om chocolade te eten, gooien de andere teamleden gewoon verder met de dobbelsteen.
  • Zodra iemand zes gooit, moet de persoon die bezig is met zich aan te kleden of met te eten onmiddellijk stoppen en de spullen aan het andere teamlid geven. Deze gaat zich eerst aankleden om verder te gaan met het eten. Ondertussen gooit het team weer gewoon verder met de dobbelsteen.

 Het eerste team dat de hele chocoladereep stukje voor stukje heeft opgegeten, heeft gewonnen.

 

HenkieNieuws ontvangen?

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Geef een gift

Ondersteun ons door een eenmalige  gift te geven op onze donatiepagina.

Website met liefde gemaakt door:  Comyoo logo vierkant animatie

Content en Copyright: Matthijs Vlaardingerbroek
Privacy verklaring